Tur til Kreta - april 2014

Tekst & fotos: Hans Jørgen Staugaard

Vi var 8 gode venner der gerne ville til Kreta for at se på orkideer.
Kreta er et oplagt sted at tage på orkide jagt, da der er ca. 65 forskellige orkideer på øen.
Flere af selskabet havde været der før, så de havde en erfaring om, hvor man ville kunne finde en hel del af dem, denne erfaring kom os andre til gode.

Derudover havde nogle fra gruppen også bogen ”Orchids Crete and Dodecanese” med - en uvurderlig god bog til forberedelse at have med som guide på turen og til at finde navnene på de orkideer, man støder på.


Vi tog af sted 5. april, det var lidt sent på blomstrings sæsonen, som strækker dig fra februar til først i juni. Men der er den fordel på Kreta, at blomstrings sæsonen starter i lavlandet for at slutte i højlandet. Så hvis man vil se et pænt udvalg af flueblomsterne på dette tidpunkt skal man blot søge op i højlandet, så vrimler det med dem.
Vi havde valgt at bo i Agia Galini sydkysten af øen, da der var gode mugligheder med hensyn til spisesteder, hoteller og lignende. Det lå også væsentligt tættere på orkidestederne end Chania, også billigere da der ikke er så mange turister der.

Samtidigt var det også oplagt, da det lå tæt på et meget spændende område der ligger øst for byen Spili, men som desværre er ret lille med meget få spisemuligheder, men et godt sted at få en god frokost.Den 12 april tog vi så hjem igen med en fantastisk oplevelse rigere.


Sjællands Orchidé Klub 2014