Dendrobium

- 100-vis af species & 1000-vis af hybrider!

Denne asiatiske slægt er næsten helt uoverskuelig - og de mange arter rummer ikke overraskende en umådelig variabilitet i både farver, størrelse, blomsterform og vækst. Nogle dufter - andre gør ikke.
Dertil kommer så hybriderne, som der findes tusindvis af, og som mange af dem er meget almindelige på potteplantemarkedet. Tag blot Den. nobilis-hybriderne, der med de mange smukke blomster samtidig vist har været i ethvert hjem på ét eller andet tidspunkt - eller Den. phalaenopsis-hybriderne, som mange ikke kan skelne fra den botaniske art, selv om blomsterne på hybriderne næsten kan have alverdens farver.
Det er uhyre enkelt at anskaffe sig disse hybrider til en overkommelig pris - men så også at dyrke dem til genblomstring, er vi mange, der har haft vore problemer med. Således også webmaster og Birte Jepsen fra Tikøb, der var den første tilmeldte til denne SOK-gruppe under "Find hinanden".
Webmaster er således ikke lige den rigtige at spørge til råds om disse planter - men måske vil andre SOK-medlemmer dele ud af deres erfaringer?
Stort eller småt - alle gode råd og erfaringer er velkomne!

Sjællands Orchidé Klub 2014