SOK-tur til flere tyske orkidé-gartnerier, august 2018

Tekst og fotos: Dorthe Rønnov Jessen

Referat fra orkidéturen til Tyskland fredag til søndag 24. -26.8.
Som tidligere annonceret holdt SOK en medlemstur til Tyskland med besøg hos 3 orkidéforhandlere: Karge i Dahlenburg, Wichmann i Celle og Röllke i Schloss Holte-Stukenbrock. Det var en tur med rig mulighed for indkøb, også af mere sjældne planter. Det havde været en hård sommer alle steder, med mangel på vand, hvilket godt kunne fornemmes på nogle af planterne.
Vi havde ikke lavet nogen aftaler med Karge, så dér kom vi bare forbi fredag eftermiddag. En del af de ting, der var annonceret på hjemmesiden få dage før, var i mellemtiden udsolgt, men der var da rigtig pæne og spændende planter at få. Og der var tid til kaffe med et fantastisk kageudvalg i caféen. Derfra kørte vi videre til Hotel Schaper i Celle, et hotel, som varmt kan anbefales. Dog skal men huske at bestille bord, hvis man vil spise aftensmad i restauranten, den er nævnt i Michelinguiden.
Lørdag kl. 10 stod vi hos  Wichmann i Celle.  Der havde vi aftalt en rundvisning i drivhusene, og den stod Hr. J-C Wichmann for. Det var et ganske imponerende foretagende. Noget af det var stordrift, hvor de opformerede nogle få undertyper, som de så solgte videre. Men der var også et område med et stort og spændende udvalg af orkideéer, Der kunne man få lov at købe noget fra efter nærmere aftale. Deres produktion var fuldstændig giftfri, og vi så også nogle af de tiltag, der var for at opnå det. Det betød så også, at der var områder, de holdt fuldstændigt lukkede for besøgende. Men der var masser at se alligevel. 
Den slags besøg tager altid længere end lige planlagt, så da vi satte næsen mod Röllke, var vi lidt sent på den. Vi kom da forretningen lukkede, men heldigvis havde vi en aftale om at spise grillmad hos dem, og der var god tid inden til at gå og ose i det store udvalg af planter. I det hele taget en hyggelig aften. Alt i alt kom de fleste af os nok hjem med mere end planlagt!
Vi overnattede på Hotel Senne, og søndag morgen satte vi kursen mod Herrenhâuser Gärten, og deres orkidéhus. Det ligger i den del, der hedder Berggarten, som er Hannovers botaniske have. Det var meget fine blomstrende planter udstillet (se billederne), desværre ingen mulighed for at se drivhusene, hvor de dyrker dem. Det skulle nok have været aftalt på forhånd.
Men alt i alt en god og hyggelig tur, med mange indtryk og nye orkidéer til samlingen. Vi i bestyrelsen håber, at der er flere, der kan deltage, næste gang vi arrangere en tur.

 


 


Sjællands Orchidé Klub 2016