Fotos fra Webmasters rundtur i Malaysia - 2 uger fra slutningen af Januar 2018

 

Der var masser af orkidéer i højlandet - både langs landevejene og især i træerne i Cameron Highlands omkring Gunung Brinchang og "Mossy Forrest". I lavlandet var der betydeligt længere mellem orkidéerne.
På denne årstid var det dog kun nogle få arter, der var i blomst - men dem var der så til gengæld masser af!

Det her er sådan, som naturen i Malaysia ser ud på udvalgte steder i en orchidiots øjne:


Vi kom lige et par dage for sent til at se de små, hvide blomster på denne - de var visnede. Mængder af små-planter havde sået sig selv på træerne i nærheden.


Jeg kender ikke arten her - eller Coelogynen ved siden af - eller dem ved siden af - men de var overalt i skovene her!


Oberonia tror jeg - jeg er ikke sikker - formodentlig en Pholidota og naturligvis mindst én Dendrobium til højre - når man er ude sådan et sted her, så opdager man, hvor lidt man véd!


Dendrochilum, tænker jeg - desværre afblomstret.


Arundinia graminifolia stod "overalt" i vejkanterne på vej op i højlandet og på bjergsider - ofte sammen med Spathoglotis plicata - ind imellem med frøkapsler.


Arundinia graminifolia i forgrunden af nogle af de tusindvis "Shadehouses" i Cameron Highlands, hvor der dyrkes blomster, alle slags grøntsager - og jordbær i rå mængder - i potter!


"Bambus-orkidéen" kan blive over en meter høj - og kan blomstre rigtigt længe. Den er af og til i handlen her i Europa - også i en alba-form. Hvad de næste er, aner jeg ikke - men der var masser af dem - store, flotte planter!


Flere forskellige Dendrobium - en Vanda eller lignende - vist adskillige Oberonia - en enorm Coelogyne - og flere små arter, jeg ikke kender - der er bare så mange over det hele!


Coelogyne, Dendrobium og meget andet! - Selv i den sekundære skov (hvor alle de gamle og værdifulde træer forlængst er fældet) er der masser af orkidéer!


Den er faldet ned højt oppe fra og har kilet sig fast her - med fine, små højrøde blomster. Den til højre lå midt på stien.


Nedfaldne orkidéer ligger og går til på den rådne gren i skovbunden - Bulbophyllum, Dendrobium, Coelogyne og flere andre - bare ærgerligt - man må ikke indsamle dem.


Det er et sørgeligt syn - men det er naturens gang i regnskovene Verden over. Jeg véd ikke om det er myrer, termitter eller bier, der har lavet "kagen" til højre - men der vokser ofte orkidéer i dem.


Coelogyne species - men hvilken? - Der stod en del af dem i blomst i "Mossy Forrest" .


Nepenthes (kandebæger) og orkidéer ind imellem hinanden mange steder her - og i rå mængder.

Du kan se endnu flere billeder fra turen på www.carphunters.com - min egen hjemmeside. Det drejede sig jo ikke udelukkende om orkidéer - det var jo også en ferie.

 

Med venlig hilsen

Kenth Esbensen, Webmaster, info@carphunters.com.